Evimiz Engelimiz Olmasın Projesi kapsamında eğitimler başladı

Projemizin I. Grup eğitimleri Bülent Ecevit Üniversitesi Mehmet Mithat Çanakçı Meslek Yüksekokulu’nda Proje koordinatörü Doç.Dr. Sevim ÇELİK’in açılış konuşması ile başladı. Ardından proje ekibi eğitime gelen ebeveynlere tanıtıldı.  Proje ekibi tarafından ebeveynlere proje kapsamında hazırlanan eğitim kitabı, bloknot, kalem, silgi ve kapı çarpmayı önleyici kilitler hediye edildi. Proje öncesi bilgi anketi yapıldı. Zihinsel engellilik, nedenleri, önlenmesi ve zihinsel engelli ile iletişim konusunda Özel Oktay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğretmeni Aslı Uğur tarafından eğitim verildi. 1 ay süreyle sürecek eğitimde, Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğretim üyeleri Doç.Dr. Sevim Çelik, Yrd. Doç.Dr. Nurten Taşdemir, Yrd. Doç.Dr. Elif Dirimeşe tarafından ebeveynlere ev kazalarının önlenmesi ve ilk yardım konularında eğitim verilecek.