17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü

Üniversitemiz Sağlık Öğrenci Topluluğu ve aynı zamanda Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Öğrencileri 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü nedeniyle İlimizdeki bir alışveriş merkezinde stand açtılar. Öğrencilerimiz standa gelen halkımızın kan basınçları (tansiyon) ölçülerek onlara “Sağlıklı Yaşam Biçimi, Sağlıklı Kan Basıncı” konulu broşür dağıttılar. Halkımıza “Sessiz Katil” olarak da nitelendirilen yüksek kan basıncının, tedavisi yapılmadığında vücuttaki bütün atar damarları ve organları hasara uğratabileceği gibi tehlikeleri konusunda farkındalıklarını arttırmak amacıyla bilgiler verdiler. 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon günü kapsamında açılan standa halkımız yoğun ilgi göstermiş, gün kapsamında 200 kişinin kan basınçları ölçülerek broşürler dağıtılmıştır.